POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

1. Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) administratorem danych osobowych jest: Naturallia Sp. z.o.o. z siedzibą w 49-300 Brzeg, ul. Nysańska 9/6.

 

2. Dane osobowe przetwarzane są w celach marketingowych na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu nawiązania kontaktu, rozpoczęcia współpracy lub zawarcia umowy i jej realizacji, a podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust 1 lit. b) RODO (UE): - przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy. Podanie przez Państwa danych osobowych jest warunkiem nawiązania kontaktu, obsługi zlecenia, przygotowania umowy, realizacji umowy. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w związku z wypełnieniem obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust 1 lit. c) RODO (UE).

 

3. Dane osobowe przechowywane będą do momentu odwołania zgody udzielonej przez osobę której dotyczą.

 

4. Osoba której dane są przetwarzane ma prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych.

 

5. Osoba której dane są przetwarzane ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może skutkować brakiem realizacji niektórych usług oferowanych przez Administratora.

 

7. Przedsiębiorstwo realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

a) Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.

b) Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").

c) Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego home.pl S.A., funkcjonującego pod adresem https://home.pl.

 

8. Użytkownik po zarejestrowaniu się na portalu zostaje zapisany do branżowej listy mailingowej, dzięki której może on otrzymywać na podany podczas procesu rejestracji najnowsze informacje o aktualnych nowościach promowanych przez właściciela strony.

 

9. Informacje w formularzach:

a) Strona zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

b) Strona może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

c) Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.

d) Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu rejestracji lub kontaktu handlowego.

 

10. Informacja o plikach cookies.

a) Strona korzysta z plików cookies.

b) Cookies są to krótkie raporty, które są wysyłane i przechowywane na dysku twardym komputera użytkownika za pośrednictwem przeglądarki, gdy łączy się ze stroną.

c) Pliki cookies mogą być wykorzystane do gromadzenia i przechowywania danych podczas połączeń, w celu zapewnienia wymaganych usług, czasami nie są zachowywane.

d) Cookies mogą występować indywidualnie lub inaczej.

e) Istnieje kilka rodzajów plików cookies:

- Ciasteczka techniczne ułatwiają nawigację i korzystanie z różnych opcji lub usług oferowanych przez stronę jako identyfikacja sesji użytkownika, umożliwiają dostęp do niektórych obszarów, ułatwiają składanie zamówień, robienie zakupów, wypełnianie formularzy, rejestrację, dają bezpieczeństwo, ułatwiają funkcjonowanie (wideo, sieci społecznościowe, itp.).

- Ciasteczka personalizacji pozwalają użytkownikom na dostęp do usług zgodnie z ich preferencjami (językowymi, przeglądarki, konfiguracji, itd.).

- Ciasteczka analityczne pozwalają na anonimowe analizy zachowań użytkowników sieci i pozwalają na pomiar aktywności użytkowników i rozwijanie profilów nawigacyjnych w celu usprawnienia strony internetowej.

f) Podczas korzystania z strony internetowej, zgodnie z art 22 ustawy 34/2002 Towarzystwa Służb Informacyjnych, w obsługiwaniu ciasteczek analitycznych wyrażają Państwo zgodę na ich wykorzystywanie.

g) Strona korzysta z Google Analytics do zbierania anonimowych informacji statystycznych, takich jak liczba odwiedzających naszą witrynę. Cookies dodane przez Google Analytics są regulowane przez politykę prywatności Google Analytics. Pliki cookies, można wyłączyć za pomocą Google Analytics.Należy jednak pamiętać, że można włączyć lub wyłączyć pliki cookies zgodnie z instrukcjami swojej przeglądarki.

 

11. Logi serwera.

a) Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania Strona oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

b) Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać: - czas nadejścia zapytania, - czas wysłania odpowiedzi, - nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP, - informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP, - adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku, gdy przejście do Portalu nastąpiło przez odnośnik, - informacje o przeglądarce użytkownika, - informacje o adresie IP.

c) Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

d) Dane powyższe nie są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

 

12. Udostępnienie danych:

a) Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.

b) Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.

c) Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Portal upoważnionym organom.